Gjør som tusenvis av andre debattglade nordmenn og følg oss på Instagram.
Nostrum
Jeune.no («skjønn») er et studentdrevet talerør for unge. Gjør som over 300 andre unge og skriv for Jeune.

– Kjære studenter, vis verden at du eksisterer. Vis det hersens trynet ditt

11.12.2021
Alle de erfarne folka i bransjen du ser sånn opp til? Jeg kan love deg at flesteparten av dem er ræva på LinkedIn. Så du har ingenting å frykte.
No items found.
Dette innlegget er skrevet av
Fredrik Fornes, markedsfører, journalist og foredragsholder
handler om
Foto: Claus Skålevik / Motto

Kjære student. Det er på tide at du tar din plass på LinkedIn.

Vi trenger deg. Og du trenger oss. La meg fortelle hvorfor:

Du skal snart ut i jobbmarkedet. Det er ikke enkelt. Særlig når sju av ti jobber aldri utlyses.

Så hvordan skaffer du deg jobb gjennom LinkedIn? Vel, det hjelper å la verden vite at du eksisterer… - og vis det hersens trynet ditt.

«Men jeg er jo bare en student»


LinkedIn er din mulighet til å snike i jobbsøkerkøen. Tenk deg det: Du kan når som helst få det til å vibrere i lomma til CEO-en i firmaet du drømmer om å jobbe for. Med en enkel kommentar på et innlegg kan du poppe opp som et varsel på mobiltelefonen til vedkommende. Hvorfor ikke flere studenter benytter seg av denne plattformen skjønner jeg ikke.

For dette er jo rett og slett din mulighet til å spasere rolig forbi alle som står og banker på døra til CEO-en. Alle som står og venter med jobbsøknaden de så flott har utformet i Word med Times New Roman-font og «Håper på positivt svar»-formuleringer.

«Men jeg er jo bare en student», tenker du. «Hva har jeg å bidra med på en profesjonell plattform stappfull av folk som både er flinkere og har mer erfaring enn meg?»

Svaret er enkelt: Masse! Du har rykende fersk kunnskap. Du lærer nye ting hver dag. Del det. For å ta nye steg trenger vi at noen utfordrer det etablerte.

Men ikke føl at du trenger å være ekspert på noe som helst. Det holder å være deg selv – vise oss hva du står for, engasjerer deg i og har lyst til å lære mer om.

Og du: Alle de erfarne folka i bransjen du ser sånn opp til? Jeg kan love deg at flesteparten av dem er ræva på LinkedIn. Så du har ingenting å frykte.

Rekruttererne sitter klare for å hente dere – dere må bare logge inn, sette opp profilen, gjøre dere synlige og være tilgjengelige.

Så start i dag.

En versjon av dette innlegget ble først publisert på skribentens personlige LinkedIn-konto.

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.