Gjør som tusenvis av andre debattglade nordmenn og følg oss på Instagram.
Nostrum
Jeune.no («skjønn») er et studentdrevet talerør for unge. Gjør som over 300 andre unge og skriv for Jeune.

- Forby rituell omskjæring av friske guttebarn

14.7.2021
Det burde vært en selvfølge at man ikke skal kutte i friske småbarn sine kjønnsorganer. Ikke alle tradisjoner og ritualer burde overleve historiens gang.
No items found.
Dette innlegget er skrevet av
Skrevet av Adrian Smith-Stenberg, lokallagsformann i Oslo Øst FpU
handler om
Rett
Foto: Fremskrittspartiet, pressefoto.

På høy tid med et forbud

Barn sin sikkerhet må alltid komme først, likevel finnes det ingen forbud i dag mot barbarisk rituell omskjæring av friske guttebarn. Fremskrittspartiet mener at det er på høy tid at rituell omskjæring av guttebarn forbys på lik linje som omskjæring av jentebarn.

Et barbarisk overgrep

Rituell omskjæring er et barbarisk overgrep som har overlevd historien, helt siden faraoene regjerte Egypt og 2000 år før antikkens Hellas og det godt kjente slaget mellom Sparta og Persia ved Thermopylene. Det er 5000 år med overgrep av guttebarn.

Overgrepene foretas i noen kulturer av egne, ikke medisinsk utdannede «omskjærere», mens i andre kulturer foretrekker man at det blir gjort av kirurger. Selve overgrepet foregår ved at man strekker forhuden maksimalt, med frigjøring av forhuden fra penishodet. Deretter klippes eller skjæres hele forhuden bort i nivå med kanten av penishodet, og til slutt sys sårkanten slik at det ikke skal blø.

I en dansk studie viste det seg at 5,1% opplevde komplikasjoner 8-15 år etter omskjæringen, og i en annen studie kom det fram at omskårne gutter under 10 år har 26 ganger større risiko for å utvikle urinrørsinnsnevring. Det er i hovedsak muslimske og jødiske guttebarn i Norge i dag som er ofre for denne praksisen, og det anslås at over 2000 guttebarn opplever omskjæring hvert eneste år.

Tverrpolitisk enighet, men...

Det eksisterer nærmest en tverrpolitisk enighet om at man skal tillate overgrep på guttebarn sine kjønnsorganer i dag. Der de andre partiene er opptatt av å fremstå politisk korrekte, så er det kun Fremskrittspartiet som ønsker et forbud av rituell omskjæring av friske guttebarn.

Det burde vært en selvfølge at man ikke skal kutte i friske småbarn sine kjønnsorganer. Ikke alle tradisjoner og ritualer burde overleve historiens gang. Barn sin sikkerhet må komme først, og som eneste parti i Norge ønsker Fremskrittspartiet å forby rituell omskjæring av friske guttebarn.  

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.