Gjør som tusenvis av andre debattglade nordmenn og følg oss på Instagram.
Nostrum
Leder
Jeune.no («skjønn») er et studentdrevet talerør for unge. Gjør som over 300 andre unge og skriv for Jeune.

- Velkommen til nye jeune.no

23.6.2021
+ en personlig takk til du som leser Jeune
Dette innlegget er skrevet av
handler om
Foto: Mamma

Etter flere endeløse økter med utforming og koding, frem og tilbake på telefonen med IT-kyndige i Silicon Valley og Tel Aviv - og en god del bitter Nescafé - er jeune.no endelig tilbake på banen i ny drakt. Nettsiden har et splitter nytt design og helt nye funksjoner.

Her er noen av de viktigste endringene, kort forklart:

  1. Hva er e-post liksom?

Vi ønsker å gjøre det enklere for unge skribenter - spesielt ferske skribenter - å sende inn kronikker til oss. Derfor, har vi gjort det mulig å sende inn tekster rett fra nettsiden. Siden inneholder et stort tekstfelt hvor man kan lime inn eller skrive en tekst. Jeg håper virkelig at Jeune får inn flere kronikker takket være dette nye tekstfeltet. Jeg og resten av redaksjonen ser virkelig frem til å lese det som kommer inn! (PS: Om du foretrekker mail, kan du selvsagt alltid nå oss der òg.)

  1. Lojale "gjengangere" får dedikert forfatterside

Vi ønsker å gi noe tilbake til faste skribenter som velger Jeune når de skriver kronikker. På den nye nettsiden, kan redaksjonen nå opprette dedikerte "forfattersider" for lojale skribenter. Tanken er at skribenter som har skrevet minst fem kronikker på jeune.no, får en slik side. På denne forfattersiden, vil lesere kunne lese alle tekster skrevet av skribenten og bli bedre kjent med han. Vi håper at denne nye ordningen blir med på å gjøre det gunstigere å skrive for Jeune. Ikke minst håper vi at det leserne vil i større grad kunne danne et mer personlig forhold til skribentene.

  1. Mørkt ute, mørkt på jeune.no

Den gamle nettsiden får fikk flest besøkende på kveldstid. Vi har derfor gitt den nye nettsiden et mørkere design som forhåpentligvis er mer behagelig for øynene. Planen er å etter hvert sette inn en knapp helt øverst som besøkende kan trykke på for å veksle mellom nattmodus og en "lys modus".

  1. Kategorier!

Endelig kan vi i redaksjonen merke kronikker med ulike kategorier. Vi har også laget en kategoriside som viser alle kronikkategoriene. Den finner du her. (Redaksjonen jobber enda med merking av tidligere kronikker.)

  1. Å lese mellom linjene

På den gamle nettsiden vår, kunne vi ikke legge inn innhold (dvs. bilder, video osv.) mellom tekstlinjene. Det gjorde at kronikkene ofte virket lengre enn det de egentlig var. Det er med glede at jeg endelig kan dele at det nå er mulig for redaksjonen å plassere innhold i kronikkteksten. Dette vil gjøre det mulig for redaksjonen i Jeune å lage mer spennende intervjuer og artikler samt at skribenter endelig kan plassere aktuelt innhold i teksten. Jeg tror at denne nyheten vil gjøre lesing på jeune.no mye kjekkere.

Jeg vil avslutte denne teksten med en diger takk til alle som leser Jeune og som følger oss på Instagram. Det er på grunn av dere at jeg og resten av teamet motiveres til å fortsette å utvikle dette rare påfunnet som heter jeune.no.

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.