ANNONSE
Norge trenger olje og gass.
Meld deg inn i FpU
Dette innlegget gir uttrykk for skribentens holdning. Gjør som 200 andre unge og skriv for Jeune

- Vi må våge å snakke mer om LGBT- og kvinnesynet i kristendommen og islam

5.8.2021 14:22
Skrevet av Bjørn Handeland. Kronikken er hentet fra Facebook.
Foto: Innsendt, privat.
Skriv for Jeune og få din stemme hørt!
Jaaa

Mange unnskylder vekk de negative verdiene med islam som dårlig kvinnesyn og det dårlige synet på LGBTQ-mennesker med å si at det har ingenting med islam å gjøre, men heller med den spesifikke kulturen deres. Personlig synes jeg dette er et tullete svar, ettersom kultur og religion ikke er separate, men heller symbiotiske. For eksempel, hvor mye av norsk kultur har røtter i kristendommen? En ganske stor del, og de fleste fortsetter med feiring av julaften selv om de er ikke troendes.

Kultur og religion utvikler seg sammen over lengre tid og det er ikke tilfeldig at muslimske land i majoriteten av tilfeller ligger svært dårlig an i forhold til andre semi-industrialiserte land. Nå vil jeg si at jeg har ikke noe imot muslimer eller innvandrere, men jeg skal ikke nekte for at jeg har noe personlig imot både islam og kristendom.

Det er absolutt folk som tror på disse religionene som er flotte folk, men det sitter absolutt et negativt kvinnesyn både i islam, muslimsk kultur og kristendom som jeg mener ikke er kompatibelt med Norge.

Absolutt for religiøs frihet, innvandring og ivaretakelse av kultur og tradisjoner, men ikke hvis kulturen og tradisjonene innebærer et negativt syn på kvinner eller LGBTQ.

Created with Quiz Maker
Klar for litt trygling?

Du kan støtte studentene bak Jeune ved å vippse det du vil til #665544, slik at vi kan fortsette å løfte frem unge stemmer. 20kr er mer enn nok!

Du kan også støtte oss ved å følge oss på Instagram.
Skriv for Jeune og få din stemme hørt!
Jaaa

Siste: