Vipps til #665544 og støtt de unge studentene bak denne siden.

20kr er mer enn nok!
Dette innlegget gir uttrykk for skribentens holdning. Gjør som 200 andre unge og skriv for Jeune

- Ungdom i bresjen for FNs bærekraftsmål

18.9.2021 20:25
Eline Lorentzen, nestleder i Unge Sentrum
Portrettbilde: Privat. Hovedbilde: Sebastian Scholl (CC BY-NC-ND 2.0)

I dag er det 1,8 milliarder mennesker mellom 10 og 24 år. Vi er den største generasjonen av ungdom i historien. 90% av ungdom bor i utviklingsland, hvor vi utgjør en stor andel av befolkningen. Unge mennesker verden over bidrar til utviklingen av samfunnene våre, og foreslår innovative løsninger, driver sosial fremgang og inspirerer til politisk endring. Vi er endring i praksis, og flere steder i verden så er det vi som fremmer FNs bærekraftsmål for å forbedre menneskers liv og helse på planeten.


Når unge voksne får de nødvendige ferdighetene og mulighetene som trengs for å nå vårt potensial – kan ungdom være en pådriver for å støtte opp om bærekraftig utvikling, og bidra til fred og sikkerhet. Ungdom spiller en utrolig viktig rolle i implementering og gjennomføring av bærekraftsmålene. Med politisk engasjement og tilstrekkelige ressurser har unge mennesker potensial til å bidra til «å gjøre verden til et bedre sted», som vi klisje kan si.


Dette høres kanskje veldig komplisert og vanskelig ut? Hvor kan vi egentlig engasjere oss for å hjelpe til med å oppnå bærekraftsmålene? Det er ikke enkelt å finne en gruppe med likesinnet ungdom som man føler seg ordentlig hjemme hos. Vi i Unge Sentrum ønsker å skape en arena for ungdom som aldri har engasjert seg i politikk og for de som har masse erfaring fra politikk. Vi er et helt nytt politisk ungdomsparti som holder på å utvikle vår egen politikk med grunnlag i FNs Menneskerettighetskonvensjon og Bærekraftsmålene, og vi ønsker å være en god plass for ungdom som ønsker å engasjere seg i denne tematikken.


Det er alltid noe vi kan gjøre for verden! Uansett hva og hvor du velger å engasjere deg, og hvor mye energi du velger å legge i det, så handler det bare om å bringe frem det lille stykket med omsorg, sinne og lidenskap som du bærer og kunne gjøre en forskjell. Å virkelig kjenne på gleden ved å gjøre en forskjell, ikke alene, men sammen med andre som har samme lidenskap og passion som deg.

Vi er Bærekraftsmål-generasjonen, og det er vi – ungdommen – som er avgjørende for å implementere og gjennomføre Bærekraftsmål-agendaen. Vi må slutte å vente på invitasjonen ved det store bordet, og begynne å kreve den. Stemmen vår teller, din stemme teller!

Klar for litt trygling?

Du kan støtte studentene bak Jeune ved å vippse det du vil til #665544, slik at vi kan fortsette å løfte frem unge stemmer. 20kr er mer enn nok!

Du kan også støtte oss ved å følge oss på Instagram.

Siste: