Vipps til #665544 og støtt de unge studentene bak denne siden.

20kr er mer enn nok!
Dette innlegget gir uttrykk for skribentens holdning. Gjør som 200 andre unge og skriv for Jeune

- Superligaen vil ødelegge mitt forhold til mitt favorittlag

18.9.2021 20:25
Brede Mathisen
Portrettbilde: Privat. Hovedbilde: Sean MacEntee, (CC BY 2.0)

I det siste har vært snakk om at store klubber ønsker å lage en ny liga som heter Superliga.


Hensikten med å lage denne ligaen er kun penger.


Eierne av disse store klubbene ønsker å få mer penger til seg selv, mens renholdere, sikkerhetsvakter og andre ansatte i disse klubbene har en lønn som ikke er i nærheten til eiernes.


Reaksjonene har vært sterke fra fotballsupportere over hele verden.


Eierne av disse klubbene ønsker å prioritere super League istedenfor Champions League og hjemlig liga.


Fotballeksperter og fans men mener Super League er ødeleggende for fotballen slik vi kjenner den. Jeg er både sint og provosert over min egen klubb, Manchester United, som ønsker å delta i dette som jeg mener kun er korrupsjon. Jeg har fulgt Manchester United og fotball generelt i seks år og jeg har aldri trodd at slikt kunne skje. Jeg ble så sint at jeg opprettet en Facebook-gruppe som heter nei til super League Gruppen har nå over 70 medlemmer jeg tror medlemstallet kommer til å øke.


Fotball er ment å alltid ha vært en sport hvor alle kan delta jo sette lommebok eller hvor man er fra fotball er en idrett så det er engasjere folk over hele verden også skape glede og sinne og alle slags følelser på en gang. Fotball er en del av livet for mange mennesker. Både som arbeidsplass i idrett, hobby eller interesse.


Jeg tror at om denne superligaen blir en realitet, så kommer fans fra disse lagene til å slutte å støtte lagene. Og jeg vil selv ikke til støtte Manchester United hvis de blir med på denne ligaen. Jeg er opptatt av at alle skal være en del av fellesskapet og fotball er et fellesskap hvor alle skal være med på uansett hvor mye man har i lommeboka. Jeg mener også at fotball skal være en sport og ikke butikk for rikfolk.


Jeg håper fans både i Norge og resten av verden fortsetter å demonstrere å boikotte fotballkamper frem til at klubbene innser at denne såkalte Super League er kun ødeleggende for dagens fotball.

Klar for litt trygling?

Du kan støtte studentene bak Jeune ved å vippse det du vil til #665544, slik at vi kan fortsette å løfte frem unge stemmer. 20kr er mer enn nok!

Du kan også støtte oss ved å følge oss på Instagram.

Siste: