Få ferske unge meninger rett i feeden. Følg oss på Instagram.
Følg
Send din kronikk

- Spiser du når du er sulten?

9.7.2021 15:35
Skrevet av Maja Cvetkovic, styremedlem i Elverum-Åmot AUF
Foto: Selfie, privat.

Frokostmelken

Jeg spiser når jeg er sulten. Hva med deg? Spiser du? Ja, da må du tenke på hvem du skal stemme til høsten! Mjølka di til frokost, den kom ikke på bordet ditt av seg selv. Det var en bonde som sto opp tidlig for at den skulle være tilgjengelig for deg.

Bondeopprøret

Visste du at inntektsnivået i jordbruket er langt bak andre yrkesgrupper og at utviklingen har vært flat mellom 2015-2019? Bondeopprøret dreies også om bekymring for rekruttering av ungdom. Bonden er Norges bærekraftige næring. De fortjener en verdig lønn for den gode jobben de gjør. Maten som kommer på ditt og mitt bord. Vi må sammen støtte bonden.

Alle spiser eller drikker noe den norske bonden har produsert

En bonde er noe vi ikke kan gi forgjeves. Bonden er noe som vi trenger i dag, i morgen og hver dag. La meg minne deg på at norsk landbruk er bærekraftig landbruk. Alle spiser eller drikker noe akkurat den norske bonden har stått foran for å produsere. Dagens jordbruksoppgjør og landbruksoppgjør er en garanti for oss og bonden for at maten som produseres selges til en riktig pris. Bonden er faktisk en av Norges beste klimavennlige produsenter, fordi de produserer det vi trenger.

Vi skal satse på norsk matproduksjon

Det viktigste er at landbruket bidrar med mange arbeidsplasser og stor verdiskapning, særlig for fremtiden. Stemmer du Arbeiderpartiet skal vi forsterke grunnlaget for arbeidsplasser over hele Norge i jordbruket og næringsmiddelindustrien. Vi skal satse på norsk matproduksjon. Vi skal være verdensledende på dyrevelferd og laveste antibiotikabruk.

Hei! Tusen takk til deg som leser dette innlegget.
Jeune.no får ikke pressestøtte (enda?) og denne siden drives derfor på frivillig basis.

Du kan støtte vårt arbeid ved å vippse det du vil til #665544

- Luqman Wadood, ansvarlig redaktør

Siste: