Støtt studentene bak Jeune
Vipps: #665544

Gi oss en liten donasjon. 30kr er nok!

Stilling
Vel Tenetur
Nostrum
Aut
Debitis
Jeune.no («skjønn») er et ungdomsstyrt talerør for unge. Gjør som 200 andre unge og skriv for Jeune

– Postkoden min er viktig når jeg skal bestille pakker, men ikke når jeg skal avgjøre min egen fremtid

24.9.2021
I juni la regjeringen med Venstre i front, frem at det skal bli fritt skolevalg for alle elever som begynner på videregående. Men dette vil venstresiden skrote og dermed ta bort friheten til elevene.
Torbjørn Solhaug Mjåseth, styremedlem i Viken Unge Venstre
Dette innlegget er skrevet av
Foto: Privat
Følg oss på Instagram

Gjør som 3000 andre nordmenn og få unge meninger rett i feeden.

Følg
20kr er mer enn nok

#665544 er vårt
Vipps-nummer

Støtt studentene bak Jeune

Fritt skolevalg skal sikre at elevene får økt valgfrihet og mulighet til å kunne bestemme sin egen fremtid selv. Det er også en rett å komme inn på videregående, så en faller ikke utenfor med fritt skolevalg. Det er en reisetidsgaranti slik at elevene ikke trenger å reise flere timer for å komme til skolen. Slik sikrer vi at du ikke kommer inn på den skolen som er lengst borte, selv med et fritt skolevalg.


De mener at postkoden din skal avgjøre alt

Venstresiden går inn for å skrote fritt skolevalg. De går inn for å skrote muligheten til å velge din egen skole. De går inn for å presse alle inn i nærmeste skole enten om de liker det eller ikke. De går inn for å bestemme mer over hverdagen til skoleelevene. De satser på et nærskoleprinsipp som handler om at du blir presset inn i nærmeste skole som har det utdanningstilbudet du ønsker. Dette gjelder selv om du vil gå på en annen skole.


Jeg tror at når du er 16 så klarer du å velge selv. 16-åringer kan delta i trafikken, de kan betale skatt og havne i fengsel.

Venstresiden mener at selv om du kan alt dette, så kan du ikke velge din egen skole. De mener at postkoden din skal avgjøre alt. Postkoden din er viktig når du skal bestille pakker på nett, men ikke når du skal avgjøre din egen fremtid.


Politikerne skal ikke bestemme din fremtid

Nærskoleprinsippet fungerer heller ikke for de som vil bytte miljø. Å bli dyttet inn i nærmeste skole når du ønsker et nytt miljø hjelper ikke situasjonen din. De som bare vil oppleve et nytt miljø, eller som har dårlig opplevelser fra et tidligere miljø får ikke den muligheten til å komme seg bort. For den som vil bort vil de bli møtt med et hardt slag som sier «nei» av venstresiden. De vil ikke kunne komme seg bort uten å måtte kjempe mot systemet.


Men med et fritt skolevalg har elever mulighet til å bestemme mest mulig over sin egen fremtid. De har mulighet til å bestemme hvor de skal gå, og hvor de skal ta deres utdanning. Frihet til å velge selv burde være en selvfølge.


Politikerne skal ikke bestemme din fremtid. Politikerne vet ikke hva som er best for deg. Den eneste som vet hva som er best for deg, er deg selv.

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.
Støtt studentene bak Jeune
Vipps: #665544

Gi oss en liten donasjon. 30kr er nok!