Kjøp denne annonseplassen
Send mail
Tilsvar
Dette innlegget gir uttrykk for skribentens holdning. Gjør som 200 andre unge og skriv for Jeune

- På tide å ta ansvar, FrP

8.7.2021
Fredrik Iversen, leder i Rogaland Unge Høyre
Dette innlegget er skrevet av
Foto: Privat.
Jeuneportalen.

Et åpent digitalt ressurssenter for spirende unge skribenter.

Les mer

Rikke Sjølander fra FpU etterspør svar fra Bent Høie om de høye overdosedødsfallene. Svaret er klart: Hadde Fremskrittspartiet støttet Høyres forslag til rusreform ville vi møtt rusmisbrukerne med hjelp i stedet for straff.

En feilslått ruspolitikk

Dagens ruspolitikk er feilslått. Vi har i flere tiår gitt bøter og fengsel til mennesker som har et rusproblem. All forskning tyder på at straff for rusbruk bidrar til en forverret situasjon for den enkelte. Flere land, deriblant Portugal, har kraftig redusert overdosedødsfallene gjennom en avkriminalisering.

Høyre la derfor frem en historisk rusreform som ville sørge for at vi møter rusbrukere med hjelp og behandling i stedet for straff. Bent Høies rusreform hadde blitt vedtatt hadde det ikke vært for 3-er banden, bestående av Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Fremskrittspartiet.

Jonas, Trygve og Sylvi sørget for at reformen ble stemt ned. Det er derfor merkelig at Sjølander etterspør flere tiltak for å vende om ruspolitikken, når det er nettopp deres eget moderparti som er årsaken til at vi fortsatt møter rusmisbrukere med straff i stedet for hjelp.

Hva sier dere til velgerne?

Representanten fra FpU skriver også at regjeringen ikke har vist handlekraft på rusfeltet. Denne påstanden faller på sin egen urimelighet. Regjeringen viste handlekraft da vi fremla den største sosialpolitiske reformen i min levetid. En reform Frp sørget for ble stemt ned.

Det er trist at vi etter flere tiår med fordommer og straff fremdeles ikke har endret ruspolitikken. Et klart flertall av velgerne sier ja til rusreformen, og de fleste ungdomspartiene støtter den også. Derfor spør jeg Sjølander: hvorfor bruker du tiden din på å rakke ned på Høyres ruspolitikk, i stedet for å overbevise ditt eget moderparti? Hva skal dere si til velgerne når ditt moderparti er medansvarlige for at rusreformen ikke ble vedtatt?

Fredrik Iversen. Foto: Selfie, privat.

Garantisten for en verdig rusreform

Høyre har skiftet den ruspolitiske debatten og lagt frem en historisk reform som dessverre ble nedstemt. Vi går til valg for å fortsette innsatsen, og garanterer en verdig rusreform hvis vi får det parlamentariske grunnlaget. Høyre er eneste garantist for en rusreform som inkluderer alle, ikke bare de Ap, Sp og Frp mener «fortjener det». For i et Norge på sitt beste møter vi rusbrukere med hjelp, ikke straff.

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.