Vipps til #665544 og støtt de unge studentene bak denne siden.

20kr er mer enn nok!
Dette innlegget gir uttrykk for skribentens holdning. Gjør som 200 andre unge og skriv for Jeune

- Norsk bistand er mye mer enn symbolpolitikk

18.9.2021 20:25
Arina Aamir, tidl. utviklingsminister for en dag
Portrettbilde: Plan Norge. Hovedbilde: Macau Photo Agency, lisensfritt, Unsplash

Mine besteforeldre innvandret til Norge på 70-tallet gjennom arbeidsinnvandring. Det gjør meg til tredje-generasjonens norsk-pakistaner i Norge. Min bakgrunn er fra et land som har mange utfordringer med blant annet korrupsjon, behandling av homofile og transseksuelle, og diskriminering av religiøse minoriteter i landet.

Det har vært tungt og hjerteskjærende for meg å se diskrimineringen av homofile og transseksuelle i land som Pakistan. De er mennesker på lik linje med oss, med følelser og drømmer, men det som stopper dem fra å følge sine mål og drømmer er nettopp denne diskrimineringen de møter på.

Det er skremmende å se, men det har vist meg viktigheten av at Norge og spesielt utviklingsminister, Dag Inge Ulstein må ta på seg ledertrøya i kampen om å sikre disse menneskenes rettigheter!


Det har den siste tiden vært en stor debatt rundt at regjeringen skal prioritere enkelte religiøse minoriteter fremfor andre. Vi har utallige måter å hjelpe dem i nød på, men det å kun fokusere på flyktningpolitikken blir feil! Ja, det er leit at regjeringen i samarbeid med FrP skal prioritere enkelte religiøse minoriteter fremfor andre, men det betyr ikke at vi ikke kan hjelpe minoriteter i nød på andre måter.

Hvis vi prioriterer å hente kristne minoriteter til Norge, burde vårt mål være å hjelpe andre religiøse og seksuelle minoriteter der de er, ved hjelp av bistanden vi gir!

Så klart kan vi ta inn noen få av dem som blir utsatt for denne type hat og diskriminering, men vi får ikke reddet alle. Det er derfor bistanden Norge gir til utviklingsland, er ideell for å sikre menneskerettighetene i disse landene! Vi må ved hjelp av vår utviklingspolitikk hindre uskyldige mennesker fra å bli tvunget til å flykte fra sine hjemland – og vi må ved hjelp av vår utviklingspolitikk sørge for at ingen fler blir nødt til å skjule sin identitet!


For meg er det viktigste at vi hjelper mennesker der de er. Norge kan aldri hjelpe alle gjennom flyktningpolitikken vår for da bærer det et enda større ansvar for å integrere de flyktningene vi tar inn. I tillegg vil vi aldri ha kapasiteten til å ta inn alle de som trenger hjelp.

Det er nettopp derfor det er viktig at vi setter inn den riktige hjelpen, og gir bistanden vår til konkrete prosjekter og formål, slik at de som er annerledes enn majoriteten, også får muligheten til å leve frie og selvstendige liv – på lik linje med alle andre i samfunnet!

Klar for litt trygling?

Du kan støtte studentene bak Jeune ved å vippse det du vil til #665544, slik at vi kan fortsette å løfte frem unge stemmer. 20kr er mer enn nok!

Du kan også støtte oss ved å følge oss på Instagram.

Siste: