Stilling
Nostrum
Debitis
Jeune.no («skjønn») er et studentdrevet talerør for unge. Gjør som over 300 andre unge og skriv for Jeune.

– Nå må dere lytte til oss, kjære kunnskapsminister

5.1.2022
Faktumet er at flere elever har mistet en god del pensum. Særlig 03-kullet som skal opp til årets eksamen. Hvordan blir det da forsvarlig å presse de for gjennomføring av eksamen, når de ikke har gått gjennom pensum som vanlig?
No items found.
Maja Cvetkovic, administrator for Facebook-gruppen «Avlys eksamen 2022»
Dette innlegget er skrevet av
Foto: Privat og Erlend C. L. Birkeland

Kjære kunnskapsminister. Kjære Storting.

Nå må dere lytte til oss. Vi er preget av pandemi like mye som årskullene før oss.

Faktumet er at flere elever har mistet en god del pensum. Særlig 03-kullet som skal opp til årets eksamen. Hvordan blir det da forsvarlig å presse de for gjennomføring av eksamen, når de ikke har gått gjennom pensum som vanlig?


Det å avlyse eksamen nå vil gjøre det enklere for lærerne å styrke elevenes standpunktskarakterer. Det vil også senke presset på lærerne for å gjennomføre pensum ved hjelp av fjernundervisning. Det er viktig å gi lærerne den beste muligheten til å se elevene, og hjelpe de. Ofte er det å stresse seg gjennom pensum for å stille til eksamen til våren, det som skjer.


Vi vet allerede at pandemien har preget mye av hverdagen vår i år også. Før jul og nå på nyåret er skolene på rødt nivå. Klasser med over 15 elever deles i to klasserom, dersom de har fysisk undervisning på skolen. Det betyr at læreren må også tilrettelegge seg til en uvanlig skolehverdag.

Klassen min er på rødt nivå, og jeg opplever undervisningen lite lærerikt når læreren må fly mellom to rom - frem og tilbake, frem og tilbake. Det gjør også at flere elever som står uten læreren i klassen mister motivasjonen. Jeg vet også at eksamen kommer til å gjøre snittet mitt lavere - kun fordi jeg mister min kompetanse i faget med så mye fjernundervisning og lærere som må løpe fra rom til rom.


Vi trenger den hjelpen vi kan få. Vi må få hjelp til å gå gjennom pensum istedenfor at vi blir presset opp til eksamen. Dersom vi gjennomfører eksamen slik det står i dag, vil ikke alle kunne gjennomgå pensum.


Vi ber dere lytte og vi ønsker deres oppfølging!

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.