Vipps til #665544 og støtt de unge studentene bak denne siden.

20kr er mer enn nok!
Dette innlegget gir uttrykk for skribentens holdning. Gjør som 200 andre unge og skriv for Jeune

- Muntlig eksamen? Ja takk.

18.9.2021 20:25
Kajsa Kirkhus, nestleder i Innlandet Unge Venstre
Foto: Oda Scheel

11. april skriver Maja Cvetkovic i Jeune om at muntlig eksamen bør avlyses. Det å avlyse muntlig eksamen hadde vært et stort feilgrep.


Jeg var en av de som ble lettet over den nylige pressemeldingen. Jeg ser på eksamen som en gylden mulighet, til å innhente seg etter et krevende år. Koronapandemien har gjort undervisningen annerledes og krevende for mange elever. Dette synes jeg også, og nettopp derfor er jeg takknemlig over at jeg får en siste sjanse til å vise hva jeg kan.


Uavhengig av om man har hatt hjemmeundervisning eller undervisning på skolen, er eksamen en god mulighet å få en god karakter. Ja, dette kan selvfølgelig gå begge veier, men jeg mener likevel det er urimelig å frata elevene denne muligheten.


Jeg går går snart ut av videregående, og har enda ikke gjennomført en eneste eksamen. Studiespesialisering skulle forberede meg på høyere utdanning, og jeg har mistet muligheten til å forberede meg på den viktigste vurderingsformen man har som student. Jeg har stor forståelse for at det ble avlyst i fjor, men blir muntlig eksamen likevel avlyst i år, tror jeg vi tråkker helt feil. Det vil være et tap for mitt kull når vi skal ta skrittet videre mot å bli student.


Ungdom har blitt hardt rammet under denne pandemien, men jeg mener ikke det er et argument for å avlyse muntlig eksamen. Eksamen er en utrolig viktig erfaring for høyere utdanning til fremtiden. I tillegg gir mange elever en mulighet til mestring og en siste sjanse for å vise hva man kan.

Eksamen er viktig - kanskje enda viktigere i år.

Klar for litt trygling?

Du kan støtte studentene bak Jeune ved å vippse det du vil til #665544, slik at vi kan fortsette å løfte frem unge stemmer. 20kr er mer enn nok!

Du kan også støtte oss ved å følge oss på Instagram.

Siste: