Støtt studentene bak Jeune
Vipps: #665544

Gi oss en liten donasjon. 30kr er nok!

Stilling
Vel Tenetur
Nostrum
Aut
Debitis
Jeune.no («skjønn») er et ungdomsstyrt talerør for unge. Gjør som 200 andre unge og skriv for Jeune

- La oss bruke disse dagene til å kjempe mot høyreekstremisme

22.7.2021
Skrevet av Arthur Xavier, samfunnsengasjert
Dette innlegget er skrevet av
Foto: Privat.
Følg oss på Instagram

Gjør som 3000 andre nordmenn og få unge meninger rett i feeden.

Følg
20kr er mer enn nok

#665544 er vårt
Vipps-nummer

Støtt studentene bak Jeune

Høyreekstremisme er en trussel

Det er ti år siden terrorangrepet mot Regjeringskvartalet og på Utøya. Et angrep mot AUF og Arbeiderpartiet. Og ikke minst et angrep på Norge. Men det føles ikke slik. De samme holdningene har fått vokst fritt i Norge, og nå mer enn noen gang er høyreekstremisme en trussel. Politiets sikkerhetstjeneste fastslår nemlig at høyreekstreme digitale nettverk vil prege trusselbildet fremover. Nye angrep vil trolig utføres av aktører fra disse nettverkene.

"Ja vi vet det eksisterer men men, ytringsfrihet".

De siste dagene har vært fylt av hat og provokasjoner fra denne ideologien. Og det har fått meg til å undre hvordan vi skulle kommet så mye lengre til nå. Under pandemien har denne ideologien fått nye tilhengere. Det er nå flere som sympatiserer med høyreeksremismen. Ikke minst er det flere som "utforsker" høyreekstremismen og blir lokket til den. Dette er informasjon PST sitter på per dags dato. For meg er dette en skummel utvikling, og enda skumlere at PST har denne infoen. Men at jeg føler ingenting blir gjort. At vi bare har akseptert tankegangen:  "Ja vi vet det eksisterer men men, ytringsfrihet".


Norge har vært ekstremt flinke til å unnskylde slike holdninger med ytringsfrihet. Men vi klarer aldri å fordømme det før det er for sent. La oss bruke disse dagene fremover ikke bare i stillhet, men for å kjempe mot høyreekstremisme.

Om 10 år så håper ikke jeg at jeg føler på det samme som i dag. At det er 20 år siden men det kunne søren meg skjedd imorgen.

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.
Støtt studentene bak Jeune
Vipps: #665544

Gi oss en liten donasjon. 30kr er nok!