ANNONSE
Norge trenger olje og gass.
Meld deg inn i FpU
Dette innlegget gir uttrykk for skribentens holdning. Gjør som 200 andre unge og skriv for Jeune

- Kjendiser undergraver trafikksikkerheten og risikerer andres liv

5.8.2021 14:22
Henrik Pettersen Sunde, Ung i Trafikken
Portrettbilde: Privat. Hovedbilde: SplitShire, Pexels

I år kommer nærmere 100 liv til å gå tapt i trafikken, menneskeliv vi aldri får tilbake. Mange av de helt uskyldige ofre for andres egoistiske valg. Det siste vi da trenger er profiler som bagatelliserer og undergraver trafikksikkerheten.Petter Northug, en av nasjonens fremste idrettsprofiler, kjørte som kjent villmann og filmet det hele med mobilen sin i sommer.

Northug hyret inn First House, la seg flat og laget en julelåt med et snev av beklagelse.  Vi krysser fingrene for at skikongen er på rett kjøl i livet.Jan Thomas la i høst ut et klipp på Instagram, som viser at han bruker mobil bak rattet. Klippet var hentet ut av Dplay-serien, Jan Thomas’ Verden. Stylisten ba om tilgivelse, og Discovery klippet om episoden og fjernet den omtalte hendelsen.Den siste i rekken av kjendiser som dummer seg ut bak rattet er Herman Flesvig. Sist fredag filmet han seg selv mens han kjørte bil og la det hele ut på Instagram. Det ble VG-sak.  Han la seg flat, men kunne selvsagt ikke unngå å lage ablegøyer rundt det hele.«Det som kanskje irriterer meg mest, er at nå ryker årets navn på VG. Nå får jeg sannsynligvis ingen stemmer. Jeg skal på et møte nå, så nå skal jeg ta på refleksvest, munnbind, hjelm, la bilen stå og gå til jobb. I håp om å rette opp dette.» sa komikeren, med en tilsynelatende sarkastisk sjargong. Det vitner om en mann som åpenbart ikke innser alvoret. Til informasjon, over 30 mennesker mistet livet i trafikken grunnet uoppmerksomhet i fjor.De omtalte kjendisene har til sammen over 1,3 millioner følgere på Instagram og må derfor være sin innflytelse bevisst.Det er ikke meningen å være moralpoliti, og jeg har selv tatt dårlige valg bak rattet. Men 2020 har vært trist nok, det siste vi trenger inn mot jul, er enda en dødsulykke i trafikken.Så vær så snill, vær gode forbilder og kjør pent. Vi har ingen å miste.// Henrik Pettersen Sunde, Ung i Trafikken

Klar for litt trygling?

Du kan støtte studentene bak Jeune ved å vippse det du vil til #665544, slik at vi kan fortsette å løfte frem unge stemmer. 20kr er mer enn nok!

Du kan også støtte oss ved å følge oss på Instagram.

Siste: