ANNONSE
Norge trenger olje og gass.
Meld deg inn i FpU
Dette innlegget gir uttrykk for skribentens holdning. Gjør som 200 andre unge og skriv for Jeune

- Jeg har aldri kjent på en slik redsel før

11.8.2021 13:26
Skrevet av Ola Vollan, Grønn Ungdom
Foto: Privat.
Skriv for Jeune og få din stemme hørt!
Jaaa

Jeg er redd for vår framtid

Jeg er redd. Virkelig redd. Jeg har aldri kjent på en slik redsel før, aldri, men i dag kom den. En redsel som handler om vår framtid; en framtid hvor vi må belage oss på at jorda kommer til å ha et ustabilt klima. En fremtid hvor jorda har et klima som forsaker hetebølger, skogbranner, flom, tørke og ekstremvær. En fremtid hvor klimaet er så ustabilt at kanskje vi ikke får mat lengre, eller rent vann og hvor klimaet er så ustabilt at økosystemer kollapser og hele menneskeheten gjør det samme.

Vårt samfunn kollapser

I de siste 30 åra har politikeren visst om denne trusselen, men likevel har de pøst på med mer olje, mer motorvei og økt forbruk. Hvorfor? Vårt samfunn kollapser!

Jeg er både redd, sint, frustrert, men også håpefull. Jeg er sint på politikerene som er mer opptatt av profitt og penger. Samtidig er jeg er frustrert over at de samtlige partiene later som dette ikke er noe å være redd for.


Men så er jeg også håpefull.

Lyset i enden av tunnelenJeg er håpefull fordi vi har politikere som er villig til å gjøre noe ogsom er villig til å ta de grepene som trengs. Et sterkt MDG vil kunne være med på å endre takten i norsk klimapoltikk, gjøre at naturen bli vernet og ikke nedbygd, og gjøre det lønnsomt å velge klimavennlig ikke dyrt og vanskelig.De siste 30 årene har Norge kuttet 3% av utslippene. Tenk på det. Det er rett og slett helt sykt. Kun tre prosent! Samtidig skryter Venstre over «store» gjennomslag i miljøpolitikken. Jeg får bare lyst til å skrike av frustrasjon. De siste 30 årene har de rødgrønne samt de borgerlige bytta på å resirkulere de samme valgløftene ved hvert valg. Nå er det på tide å kvitte seg med dem.

Jeg kan ikke noe annet enn å anmode dere til å stemme på MDG, ettersom jeg ikke kan stemme, men jeg vil gjerne at dere som kan stemme kan reflektere over dette, spesielt de som er godt over 30 år. Fordi dere er den generasjonen som har levd i vekst og utvikling, og som bare fått det bedre og bedre. Men, den generasjonen som kommer etter dere må leve med de verste konsekvensen. Så stem for barnet ditt, stem for nevøen din, eller barnebarnet ditt, fordi det skylder du dem, og det skylder dere alle sammen oss.

Innlegget er basert på et innlegg publisert på skribentens personlige Instagram-konto. Publisert med tillatelse.

Klar for litt trygling?

Du kan støtte studentene bak Jeune ved å vippse det du vil til #665544, slik at vi kan fortsette å løfte frem unge stemmer. 20kr er mer enn nok!

Du kan også støtte oss ved å følge oss på Instagram.
Skriv for Jeune og få din stemme hørt!
Jaaa

Siste: