Støtt studentene bak Jeune
Vipps: #665544

Gi oss en liten donasjon. 30kr er nok!

Stilling
Vel Tenetur
Nostrum
Aut
Debitis
Tilsvar
Jeune.no («skjønn») er et ungdomsstyrt talerør for unge. Gjør som 200 andre unge og skriv for Jeune

– Jeg oppfordrer kunnskapsminister Tonje Brenna og resten av regjeringen til å ta ansvar og ikke avlyse eksamen

22.11.2021
Jeg mener vi elever fortjener at eksamen ikke avlyses
Siri Heimdal Knudsen, leder i Kristiansand Unge Høyre
Dette innlegget er skrevet av
Foto: Privat.
Følg oss på Instagram

Gjør som 3000 andre nordmenn og få unge meninger rett i feeden.

Følg
20kr er mer enn nok

#665544 er vårt
Vipps-nummer

Støtt studentene bak Jeune

17. november kunne man lese et innlegg i Jeune av Sigurd Brodshaug Østrem fra Sosialistisk Ungdom som oppfordret kunnskapsminister Tonje Brenna til å avlyse årets eksamener. Dette er jeg sterkt uenig i og frykter man ikke tenker på oss, elevene.


Jeg er født i 2004, går i andreklasse på videregående og har aldri hatt en eksamen i hele mitt liv. Dersom eksamen blir avlyst i år, blir jeg sendt inn i VG3 på en skolepult helt uvitende om hva og hvordan det er. Vi elever på videregående i dag fortjener bedre enn som så. Det er veldig lett å si man er for å avlyse eksamen, men da ser man nok bort ifra konsekvensene. Konsekvensene av å avlyse eksamen er at elever i hele landet mister den ene rettferdige karakteren på vitnemålet sitt. Den karakteren som er min mulighet til å få en rettferdig karakter, uavhengig av hva jeg tror på, hvem jeg er eller hvordan jeg ser ut.


Å ha eksamen høres nok ikke ut som det gøyeste i verden. Men for elever som meg i VG2, som aldri har hatt eksamen, er det helt nødvendig å ha den i år. Og kanskje viktigst av alt: Den blir anonymt rettet og er den siste muligheten jeg har til å vise hva jeg kan, på likt grunnlag som alle andre. Jeg mener dette er et grunnleggende prinsipp for oss elever. Det prinsippet bør løfte frem alle mulige løsninger i denne debatten.


Østrem argumenterer for varierende undervisningsgrunnlag, men det finnes løsninger - om man faktisk ønsker å se på dem. Dersom undervisningen er forskjellig fra landsdel til landsdel så er det fullt mulig å tilpasse eksamen lokalt eller man kan kutte ned på antall kompetansemål. Løsningene finnes. Man må bare ville se på dem. Skribenten og Sosialistisk Ungdom har nok bestemt seg på forhånd i debatten om eksamen. Jeg mener derimot at vi elever fortjener at eksamen ikke avlyses og at man i aller høyeste grad skal se på løsningene som finnes - ikke lukke øynene for dem.


Jeg oppfordrer kunnskapsminister Tonje Brenna og resten av regjeringen til å ta ansvar, se på konsekvensene og ikke avlyse eksamen.

Innlegget ble oppdatert 21:23 22. november 2021

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.
Støtt studentene bak Jeune
Vipps: #665544

Gi oss en liten donasjon. 30kr er nok!