ANNONSE
Norge trenger olje og gass.
Meld deg inn i FpU
Dette innlegget gir uttrykk for skribentens holdning. Gjør som 200 andre unge og skriv for Jeune

- Jeg er avhengig av plastsugerør

5.8.2021 14:22
Skrevet av Daniel Andersen, YouTuber
Foto: Privat. Brukt med tillatelse
Skriv for Jeune og få din stemme hørt!
Jaaa

Forbud

3. juli blir det forbudt å selge ulike produkter som er laget av engangplast. Jeg skjønner godt at dette forbudet vil være svært godt for naturen og miljøet. Det at hensynsløse folk kaster plastprodukter rundt i naturen er helt på trynet og tiltak trengs for å motvirke slik skadelig oppførsel. Forbudet tar derimot ikke hensyn til folk som faktisk er avhengige av produkter laget av plast. Jeg er en av dem.

Hvorfor plastsugerør er så viktig for meg

Andre type sugerør er vanskelig for meg å bruke. De er blant annet vanskelige å rengjøre. Men det skjønner dessverre ikke folk. Jeg la ut et innlegg på Facebook her om dagen der jeg spurte om folk hadde sugerør de ville gi til meg hvis de ikke trengte selv. Flere kommenterte at jeg kan kjøpe andre type sugerør. Men det som de kanskje ikke tenkte over er at det blir vanskelig å vaske de hvis jeg er ute på tur. Samtidig er det ikke mange alternativer til plastsugerør som kan bøyes. Bøyelige sugerør, slik som plastsugerørene er, er jeg avhengig av.

Hver sak har flere sider

Forbudet mot plastsugerør har selvsagt sine gode sider, men hver sak har alltid to (eller flere) sider. I dette tilfellet, er det vi som er avhengige av plastsugerør som rammes hardest.

Husk at det er flere som er avhengige av plastsugerør. Derfor, om du har noen liggende hjemme, tenk på noen du kjenner som trenge de. Slik kan du unngå å kaste de og forsøple havet samtidig som du redder dagen til en som faktisk trenger sugerøret av plast.Klar for litt trygling?

Du kan støtte studentene bak Jeune ved å vippse det du vil til #665544, slik at vi kan fortsette å løfte frem unge stemmer. 20kr er mer enn nok!

Du kan også støtte oss ved å følge oss på Instagram.
Skriv for Jeune og få din stemme hørt!
Jaaa

Siste: