ANNONSE
Norge trenger olje og gass.
Meld deg inn i FpU
Dette innlegget gir uttrykk for skribentens holdning. Gjør som 200 andre unge og skriv for Jeune

- Hvilken verden er det vi ønsker å gi videre til kommende generasjoner?

5.8.2021 14:22
André Thomassen Haugen, Unge Sentrum
Foto: Christian Bowen, Unsplash - Lisensfritt

Hvilken verden og hvilket samfunn er det vi ønsker å gi videre til kommende generasjoner? Det er et spørsmål jeg ofte har stilt meg selv. For en dag, skal jeg kanskje være med på å sette et nytt liv til denne jord. Og når en er med på å sette et liv til jorden følger det med en hel del ansvar. Og et av disse er å gi barnet ditt en trygg og god oppvekst fylt med kjærlighet fra hjerterota, og de aller beste intensjoner i alt du gjør. Dette barnet vil jeg da at skal vite at jeg har kjempet for at han eller hun skal kunne få et godt og verdig liv i et bærekraftig samfunn. Et samfunn der han eller hun skal kunne bli akseptert for akkurat den en er. Et samfunn der han eller hun skal kunne få lov til å være seg selv, leve livet sitt slik som de selv ønsker. Et liv der han eller hun skal kunne vokse opp vite at det er ikke noe som heter annerledes. Der alle er like mye verdt, og fokuset ikke ligger på «ulikheten» som skiller han eller hun fra alle andre. For mitt barn, det jeg i fremtiden skulle kanskje ønske å være med å sette til jorden skal vite at han eller hun aldri er annerledes, men heller unik. Unik, med sine gode sider og styrker som skal være fokuset, fremfor alt annet. Et liv der han eller hun skal ha akkurat de samme rettighetene som alle andre. Og dette uansett hva han eller hun eventuelt har med seg i bagasjen. Uansett skal han eller hun ha de samme rettighetene, og mulighetene som alle andre. Like store sjanser til å kunne jakte på drømmen og følge den. Like så fullt ha muligheten til å forelske seg i hvem han eller hun vil. Enten det er med det motsatte eller samme kjønn. Uansett hvilke legning så skal mitt barn kunne bli akseptert og elsket like mye av samfunnet og verden rundt oss. Det skal være like naturlig, helt enkelt! Og så skal mitt barn vite at jeg har kjempet for, og fortsetter å kjempe for at alle mennesker er like mye verdt. Jeg skal fortelle mitt barn at vi er alle mennesker, og det skal aldri ha noe å si hva du heter, hvordan du ser ut, hvor du kommer fra, eller hva du tror på og som sagt hvem du elsker. Det skal ikke ha noen betydning. Alle skal være likestilt som mennesker, uansett. Og mitt barn skal vite at jeg har kjempet for dem alle. Alle disse menneskene verden over. For at de skal kunne få et verdig og godt liv. Det er absolutt alle vel fortjent!


Og dette høres kanskje veldig enkelt ut å si alt dette, men det er veldig viktig at vi nå kjemper disse kampene. Og dette er kamper vi må fortsette å kjempe for, for selv om vi på flere områder har kommet et lite stykke på veien. For på alle områder har vi fremdeles en ganske så lang vei å gå. Og derfor har jeg nå blitt medlem av 'Partiet Sentrum'. For jeg vil kjempe for dette samfunnet en gang både du og jeg, skal overlate til fremtidige, kommende generasjoner. Og på toppen av en humanitær krise med fattigdom, krig, sult, og mennesker på flykt i en verden som i tillegg har store utfordringer knyttet til miljø og klima så har vi masse å gjøre. Og det nytter ikke bare å sitte på siden og tro at problemene løses av seg selv! Så nå må vi sammen jobbe frem, og lete etter gode løsninger. Og dette ønsker jeg å gjøre med 'Partiet Sentrum' som jeg føler adresserer mange av de sakene jeg vil kjempe for, og det på en bærekraftig måte.


Jeg har ikke noen politisk erfaring, eller lignende erfaring fra før, men takk til 'Partiet Sentrum' som har sagt at partiet er for alle, også de uten erfaring. Som vil ha meg med på laget, og lar meg få bruke stemmen min i slike viktige saker som adressert ovenfor.


Og så spør jeg deg. Hva slags samfunn vil du overlate til fremtidige, kommende generasjoner?

Klar for litt trygling?

Du kan støtte studentene bak Jeune ved å vippse det du vil til #665544, slik at vi kan fortsette å løfte frem unge stemmer. 20kr er mer enn nok!

Du kan også støtte oss ved å følge oss på Instagram.

Siste: