Støtt studentene bak Jeune
Vipps: #665544

Gi oss en liten donasjon. 30kr er nok!

Stilling
Vel Tenetur
Nostrum
Aut
Debitis
Jeune.no («skjønn») er et ungdomsstyrt talerør for unge. Gjør som 200 andre unge og skriv for Jeune

- Hersketeknikker er det nye hverdagsspråket

21.6.2021
Erle Malde-Frøyland
Dette innlegget er skrevet av
Selfie: Privat. Hovedbilde: NeONBRAND, Unsplash
Følg oss på Instagram

Gjør som 3000 andre nordmenn og få unge meninger rett i feeden.

Følg
20kr er mer enn nok

#665544 er vårt
Vipps-nummer

Støtt studentene bak Jeune

Hvorfor er det ikke i større grad fokus på hvordan en snakker sammen i debatt? Eller hvordan hersketeknikker benyttes i skolen? 


Jeg ser stygge kommentarer over alt i kommentarfeltene på Facebook. I politiske debatter på TV er det nesten mer bruk av hersketeknikker enn saklig diskusjon. Hersketeknikker blir brukt uten at folk ofrer det en tanke. Er det blitt så vanlig at man ikke vet hva man gjør? Eller er det sånn man er opplært til å drive debatt? Ved å bruke hersketeknikker hever man seg over andre og sier at man vet bedre og i en debatt handler det om å overtale og overbevise om at man har gode poeng. Ikke nedtrykke meningen til motparten.


Det er på tide å innføre nye skoleringer, både i det offentlige men også i skolen. Det er på tide med en gjennomgang gjennom hva som faktisk er hersketeknikker. Det er på tide å snakke om hvordan man skal føre en saklig diskusjon. Jeg er så lei av å stadig se politiske debatter på TV hvor det i stor grad er brukt hersketeknikker, og det ser man også i skolen og i kommentarfeltet på Facebook?


Det er stadig snakk om at man ønsker at flere skal delta i politikken, men med hvordan politikken styres idag er det ikke rart man vegrer seg. Det er hets overalt og stygge kommentarer. Enormt mye av tilbakemeldinger er ikke egentlig tilbakemeldinger det er bare ren hersketeknikk.


Nå er det på tide med opplæring i hersketeknikk og hvordan føre debatt uten å tråkke ned motstander. Hvordan være et medmennske for mennesker med ulik menig enn en selv.

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.
Støtt studentene bak Jeune
Vipps: #665544

Gi oss en liten donasjon. 30kr er nok!