Støtt studentene bak Jeune
Vipps: #665544

Gi oss en liten donasjon. 30kr er nok!

Stilling
Vel Tenetur
Nostrum
Aut
Debitis
Jeune.no («skjønn») er et ungdomsstyrt talerør for unge. Gjør som 200 andre unge og skriv for Jeune

– Er folkestyret vårt i brann, eller på Brann-nachet?

9.9.2021
Bård Malde-Frøyland, Rød Ungdom
Dette innlegget er skrevet av
Foto: Privat.
Følg oss på Instagram

Gjør som 3000 andre nordmenn og få unge meninger rett i feeden.

Følg
20kr er mer enn nok

#665544 er vårt
Vipps-nummer

Støtt studentene bak Jeune

Flertallet vil ha mindre forskjeller, men får det ikke.

Flertallet vil ha større kutt i klimagassutslipp, men får det ikke.

Flertallet vil ikke ha kommunesammenslåingene, men får det uansett.

Stemmen vår har vel egentlig aldri betydd så mye som nå? Dette er jo tre store trender som folk vil snu. Samtidig som det folket vil ikke skjer, så vokser mangen av de minste partiene på målingene. De store partiene har over lang tid sunket.

Flere unge jeg kjenner føler det ikke er noe særlig forskjell på hvem som styrer, “det er samme greia uansett”. Noen er usikre på hva de skal stemme og noen vet ikke om de gidder å stemme i det hele tatt. Samtidig så er de fleste jeg kjenner enige om at forskjellene må ned, klimagassutslippene må ned, og at lokaldemokratiet må lyttes til. Men allikevel så vet vi ikke om vi skal gidde å stemme.

Er folkestyret vårt da i brann, eller på Brann-nachet? Når vi har lagt og legger tilliten vår i hendene på noen som ikke innfrir på de områdene vi vil.

Det jeg etterlyser etter valget er en regjering som lytter til folket - ikke bare styrer det. Som innfrir på de punktene folk ønsker. Som samler folk rundt de store problemene vi står overfor, ikke splitter folk, eller tilbyr 1000kr for å kle av folk... Noe som høres veldig ut som Brann-nachet.

Forhåpentligvis vil de jeg kjenner og mange andre få en følelse etter valget av at det nytter å engasjere seg. Det nytter å si sin mening, fordi det kan gi resultater. Alle de negative grafene må ikke gå opp. Men da trenger vi ærlige politikere i regjering som tørr å styre Norge i en tydelig retning som tar forskjeller, klimagassutslipp og lokaldemokrati på alvor.

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.
Støtt studentene bak Jeune
Vipps: #665544

Gi oss en liten donasjon. 30kr er nok!