Stilling
Nostrum
Debitis
Jeune.no («skjønn») er et studentdrevet talerør for unge. Gjør som over 300 andre unge og skriv for Jeune.

– Dette er grunnen til at vi i Fremskrittspartiet har den innvandringspolitikken vi har

26.11.2021
No items found.
Karoline Skjæveland, formann i Stavanger FpU
Dette innlegget er skrevet av
Foto: Privat.

I 2013, etter 8 år med en Arbeiderparti-styrt regjering, stod Høyre-regjeringen igjen med oppvaskjobben.

Arbeiderpartiet førte en uansvarlig innvandringspolitikk som ikke stilte nok krav. Dette førte til at Norge tok imot flere flyktninger enn det vi klarte å integrere. Det har ført til at innvandrere ikke har fått tilstrekkelig norskopplæring, noe som igjen fører til at de ikke får seg en jobb - og livet i Norge blir ikke det de hadde håpet på.

Fremskrittspartiet har blitt kalt rasister, fremmedfryktende og hjerteløse for å ha den strenge innvandringspolitikken vi har, men når Arbeiderpartiet nå legger frem Hurdalsplattformen bør man kanskje tenke seg om to ganger.


Fremskrittspartiet har lenge hatt en politikk som snakker om å hjelpe flyktninger i nærområdene. Dette gjør slik at flyktningene får mat i magen, tak over hodet og medisinene de trenger. De er trygge og har det mye bedre enn de  ville hatt det i utgangspunktet. Dette blir vi kalt hjerteløse for å mene, men nå virker det som at Arbeiderpartiet også har innsett at dette kanskje er en smart løsning.

Hadde vi hatt en slik politikk i Norge hadde vi sluppet de forferdelige konsekvensene vi så under flyktningkrisen i 2015. Arbeiderpartiet inviterte 10000 flyktninger til Norge og det var over 30000 mennesker som bestemte seg for å ta en livsfarlig reise over Middelhavet.


I Hurdalsplattformen heter det “Bygge opp en solidaritetspott i utviklingsbudsjettet på minst 5 milliarder kroner for å bedre forholdene for mennesker på flukt og lokalsamfunnene som mottar flyktninger og fordrevne.” Dette er et steg i riktig retning for Norges innvandringspolitikk og kanskje flere partier snart kan si seg enige med Fremskrittspartiet, fordi faktum er at når det er mange titalls millioner av flyktninger i verden er det langt fra forsvarlig å kun invitere et par tusen til en skyhøy sum.


Dette er grunnen til at vi i Fremskrittspartiet har den innvandringspolitikken vi har. Vi ønsker å hjelpe så mange vi kan istedenfor noen få heldige kvoteflyktninger. Vi ønsker å bruke pengene våre smart, slik at flest mulig kan få et godt liv.

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.