Vipps til #665544 og støtt de unge studentene bak denne siden.

20kr er mer enn nok!
Dette innlegget gir uttrykk for skribentens holdning. Gjør som 200 andre unge og skriv for Jeune

- Dette er elevens og lærerens seier!

18.9.2021 20:25
Maja Cvetkovic
Portrettbilde: Privat. Hovedbilde: Oda Scheel, Venstre

I dag har Guri Melby endelig skjønt at muntlig eksamen må avlyses, etter press fra organisasjoner, fagfolk, elever og lærere. Det har vært en veldig hard kamp! I dag har vi vist og bevist at engasjement hjelper! Det hjelper å argumentere og overbevise. Jeg vil tro at det her aldri hadde skjedd hvis ikke så mange engasjerte seg i saken.


For meg har denne kampen vært tøff, mens jeg møtte lærere som var veldig sinte for at jeg tok opp denne kampen gikk det mye mye bedre etter hvert. Jeg ble stoppet av en lærer da jeg var ute i byen, der hun også var veldig bekymret for elevens ståsted i pensum. Hun var veldig bekymret på hvordan eleven skal skulle klarer seg på muntlig. Hun mente det var urettferdig, spesielt når skolen vår har hatt lite, men mye fjernundervisning. Flere er glade for at akkurat vi har tatt denne kampen i vårt fylke, og det der jeg veldig veldig glad for å høre. Etter så mange bekymringsmeldinger jeg har fått på Facebook, har jeg hjulpet flere tusen elever. Det mener vi er veldig veldig bra.


Men én ting er også sikkert. Til alle dere som mener at dette er kun for at russen skal feste mer; det er feil! Flere russ og avgangselever har satt festingen på vent.


Jeg vil takke lokallaget mitt, som har hele veien vært min støtte spiller i arbeidet rundt avlysningen av muntlig eksamen. Igjen har det vist oss hvor viktig vi ungdommer er. Flere elever og lærere har takket meg for den fantastiske jobben jeg har gjort rundt avlysningen av muntlig eksamen.


Vi må ærlig innrømme om koronapandemien har rammet de unge mest. Skoler og fritidsordninger stenges, og unge sitter alene hjemme. Mange drar på skolen, med frykt om at den skal stenge ned på grunn av smittesituasjonen.


Ikke engang høyreregjeringens sneglefart stopper oss i AUF og Arbeiderpartiet med å kjempe.


Jeg håper alle husker veien til 27.mai 2021 om avlysningen av eksamen til høstens valg. Nettopp der vi skal bestemme hvem som skal være vår kunnskapsministren.

Klar for litt trygling?

Du kan støtte studentene bak Jeune ved å vippse det du vil til #665544, slik at vi kan fortsette å løfte frem unge stemmer. 20kr er mer enn nok!

Du kan også støtte oss ved å følge oss på Instagram.

Siste: