ANNONSE
Norge trenger olje og gass.
Meld deg inn i FpU
Dette innlegget gir uttrykk for skribentens holdning. Gjør som 200 andre unge og skriv for Jeune

- Det er urettferdig å premiere de beste elevene

5.8.2021 14:22
Maja Cvetkovic, Elverum-Åmot AUF

Unge Høyre vil skape enda mer press på de svakeste elevene. Det er urettferdig å premiere de beste elevene, og det er det flere grunner til. Elever som allerede sliter på skolen blir presset enda mer for å oppnå toppkarakterer. Det er urettferdig!

Å gi elever enda mer presentasjonsangst kan gjøre at de svakeste elevene faller ut av videregående. Det hjelper ikke å premiere de som allerede er toppelever på skolen. Det må vi jo skjønne. I tillegg vet vi at elever sliter på skolen, og ikke får den hjelpen de trenger. Enten om det er helsesykepleier eller psykolog. Det bekymrer meg, og det bekymrer meg ganske mye! Når vi idag vet at fraværsgrensa gjør det vanskeligere for elever, da trenger vi hvertfall ikke å premiere de som faktisk står i skolen. Jeg mener det er urettferdig og kjempeuklokt.

Dessverre er det også slik at de som ikke når toppkarakter men likevel legger igjen ENORM mye innsats, ikke blir verdsatt på samme måte. Jeg er glad for at AUF tar lang avstand fra det å premiere de beste elevene på skolen. Det er uklokt å legge mer press på de som faktisk sliter på skolen! Og ja, vi er opptatt av kunnskapen i skolen.

Det å gi ut pengegaver til flinkeste elevene betyr ikke at det blir sikret nok kunnskap i skolen bare ut av det. Det kan skape at flere faller av og dropper ut.

Klar for litt trygling?

Du kan støtte studentene bak Jeune ved å vippse det du vil til #665544, slik at vi kan fortsette å løfte frem unge stemmer. 20kr er mer enn nok!

Du kan også støtte oss ved å følge oss på Instagram.

Siste: