Kjøp denne annonseplassen
Send mail
Dette innlegget gir uttrykk for skribentens holdning. Gjør som 200 andre unge og skriv for Jeune

– Det er svært få borgerlige velgere som er skuffet over at SV ikke fikk regjeringsmakt

30.9.2021
Christina Hourani, FpU
Dette innlegget er skrevet av
Privat og Stortinget
Følg oss på Instagram

Gjør som 3000 andre nordmenn og få unge meninger rett i feeden.

Følg

For mange av dem som tror på det frie markedet, lave skatter, og mindre stat så har alltid partiet Høyre vært et godt parti - for næringslivet, små og mellomstore bedrifter, og fornuftig økonomisk politikk.

Jeg vil si at Høyre fremdeles er det per i dag, men i det siste har det vært flere hendelser som kan vekke tvil hos mange Høyre-velgere - spesielt på Vestlandet og i distriktene.

Mange av de økonomisk konservative og borgerlig orienterte velgerne ønsker en politikk som legger til rette for nye investeringer med mindre regulering, statlig styring og lavere skatter. Når de stemmer på Høyre, så forventer de å få på Stortinget politikere som kjemper hver dag for lavere skatter og statlig styring - og mot de sosialistiske partiene som ønsker å øke skattene i taket og drive med fomynderipolitikk, som styrer hverdagen til folk flest.

Derfor kommer det sterke reaksjoner når stortingsrepresentant for Høyre Lene Westgaard-Halle skriver på Twitter at en regjering med Sp og Ap (uten SV) er det dårligste alternativet for klima, og at hun er skuffa for at SV ikke blir med.

Det er helt greit å mene at Ap og Sp ikke har en god nok klimapolitikk, men mener Høyre at Sosialistisk venstreparti - som vil øke skattene med over 25 milliarder, gjeninnføre arveavgift og slutte å lete etter olje - har en god klimapolitikk?

Jeg vil si at det er svært få borgerlige velgere som er skuffet over at SV ikke fikk regjeringsmakt, men det kan virke som om noen i Høyre mener noe annet og det tror jeg kan skade partiets omdømme på sikt. Det er det siste vi trenger når vi snart får en rødgrønn regjering, som skal øke skattene, reversere viktige reformer og føre en politikk som vil gjøre mange borgerlige velgere misfornøyde.

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.