Stilling
Nostrum
Debitis
Tilsvar
Jeune.no («skjønn») er et studentdrevet talerør for unge. Gjør som over 300 andre unge og skriv for Jeune.

– I dag har vi et gammeldags skolesystem. Norge trenger flere privatskoler

28.8.2021
No items found.
Rikke Louise Pedersen, nestformann i Asker FpU
Dette innlegget er skrevet av
Foto: Privat.

Alle elever er unike

Arbeiderpartiet går til valg på å styrke den offentlige skolen og gjøre det vanskeligere å velge privat. De mener dette vil minske forskjellene og gi alle like muligheter, men det de i realiteten gjør er å skape et skolesystem som ikke legger til rette for å utvikle styrkene til hver enkelt elev.

Alle elever er unike, har ulike behov og lærer på helt forskjellige måter. Da må skape et skolesystem som ser hver enkelt elev og som gir elevene mulighet til å få undervisningsopplegg som er tilpasset deres individuelle behov. Konsekvensene av fellesskolen er at elever som har helt ulike forutsetninger og læringsevne må ha samme undervisning, samme pensum og samme vurderingsmåte. Det sier seg selv at en lærer ikke kan legge til rette for 30 ulike elever som har forskjellige behov når alle skolene skal være like.

Derfor trenger vi også private skoler som kan tilby noe annet enn tradisjonell undervisning. I dag har vi et gammeldags skolesystem og vi scorer helt middelmådig på internasjonale prøver. Akkurat derfor har vi behov for å tenke nytt og la flere private skoler komme på markedet slik at vi åpner for nytenkning og alternative undervisningstilbud. Mer konkurranse fra nytenkende privatskoler vil også presse offentlige skoler til å tenke nytt og forbedre sin kvalitet i skolen.

Flere privatskoler

Derfor går vi i FpU til valg på å legge til rette for flere privatskoler og sørge for at de blir likestilt med det offentlige. Vi ønsker at alle skal få muligheten til å velge selv hvilken skole de ønsker å gå på. FpU ønsker ikke et samfunn der alle er like, men vi ønsker å legge til rette for at barn og unge skal få utvikle sine styrker gjennom skolen.

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.