ANNONSE
Norge trenger olje og gass.
Meld deg inn i FpU
Dette innlegget gir uttrykk for skribentens holdning. Gjør som 200 andre unge og skriv for Jeune

- De glemte, store prestasjonene.

5.8.2021 14:22
Anniken Poetzsch Elisenberg, leder av IL Jardars ungdomsutvalg
Profilbilde: Privat. Hovedbilde: NRKs bildearkiv. Bildet brukes i omtale av et NRK program.

Høydepunktet mitt i den tunge januar- og februarmåned enkelt; Mesternes Mester. Alt adrenalinet jeg får av å se på Norges beste idrettsutøvere gjennom tidene, konkurrere mot hverandre, er helt enormt. Gleden av å sitte i sofaen, og iallfall late som jeg kunne greid noen av de råe øvelsene de gjør, det synes jeg er skikkelig morro! Og ikke bare får jeg adrenalin, og litt vinnerinstinkt, jeg blir også så enormt stolt. Stolt over hvor sjukt mange flinke idrettsstjerner vårt lille land har. Men samtidig blir jeg også litt trist – over hvor mange flotte, flinke og fantastiske utøvere Norge har, som blir gjemt og glemt i mediebildet.


I årets sesong av mesternes mester skal jeg ærlig innrømme at det var flere av utøverne jeg ikke hadde hørt noe, eller så særlig mye om. Aldri hadde jeg blitt fortalt at Norge har hatt en skikkelig god kvinnelig utøver i motocross, eller ei helt rå dame i orientering. Og hvorfor hadde jeg ikke det? Jo, det er en blanding av at det er idretter jeg vanligvis ikke ser så mye på selv, men også fordi mediebildet ikke gir de nok oppmerksomhet. Det synes jeg er leit.


Og selvfølgelig – jeg er enig i at det naturlig at sporter som fotball og skiskyting får mere tv tid. Det er jo tross alt det folk flest ser mest på. Men - vi må bare huske at ikke alle er A4 personer, som ser på fotball på sommeren, og ski på vinteren. Norge er ett land med langt flere type mennesker, og det er både viktig å huske, men også viktig å fremme i media.


For jeg er helt sikker på at barn, unge og voksne som driver med enten klatring, motor-cross, orientering, eller skøyter synes det hadde vært litt ekstra kult om nasjonale aviser kunne være med å spre deres idrettsglede. Glede over en idrett de er så stolt av å drive med, eller elske.


Det jeg ønsker å si med denne teksten er ikke så stort, men likevel så veldig viktig. Hvis vi ønsker et bredt mangfold av idretter i Norge, idrettsglede, og stolthet, som vi absolutt burde ønske – så må vi også fremme «uvanlige» norske idretter. For du skal ikke trenge å være en stereotypisk nordmann, for å kunne se din idrett i media, og se at hele Norge er med å feire flotte idrettspresentasjoner.

Klar for litt trygling?

Du kan støtte studentene bak Jeune ved å vippse det du vil til #665544, slik at vi kan fortsette å løfte frem unge stemmer. 20kr er mer enn nok!

Du kan også støtte oss ved å følge oss på Instagram.

Siste: