Få ferske unge meninger rett i feeden. Følg oss på Instagram.
Følg
Send din kronikk

- Dette er et løfte vi har brutt

16.7.2021 10:37
Skrevet av Tamina Sheriffdeen Rauf, valgkampsekretær i AUF Oslo
Foto: Privat.

«Aldri mer»

Snart er det 10 år siden vi lovte hverandre «aldri mer». Dette er et løfte vi har brutt.

De fleste av oss husker godt hvor vi var i dét bomben gikk av i regjeringskvartalet og ihvertfall hvor ubehjelpelig rastløst og hjerteskjærende sårbart livet føltes da meldingene fra Utøya-massakren tikket inn. Og nettopp fordi vi husker, har vi et ansvar for å ta kampen hver dag og aldri slutte å snakke om hatet som tok så mange menneskeliv.

Fordommer fordummer

Den bitre sannheten er at vi - samfunnet, la grobunn for hatet Breivik og senere Manshaus viste i møte med mennesker de ikke kjente. Fordommer fordummer, og vi må begynne å innse at ignoranse er den største trusselen vi står overfor i Norge i dag.

Foto: Frode Bjorshol, (CC BY 2.0)

Flere jeg kjenner har med seg 22. juli i hverdagen, både som overlevende, pårørende eller som de fleste av oss - generelt truffet av grusomheten. Dette var først et angrep på Arbeiderpartiet og AUF, så på det mangfoldige Kongeriket Norge, men det er likevel vårt alles ansvar å ta tilbake løftet om faktisk aldri mer!

Hver dag er en kamp

Vi går inn i en spesielt vanskelig tid for mange, så ta godt vare på hverandre. Kl.1900 22.juli slår rådhusklokkene 77 slag og vi minnes i stillhet alle de liv som ble brutalt revet bort fra oss. Husk at hver dag er en kamp, kamerater. Og den kampen tas overalt - ved matbordet, over kaffekoppen, på stortinget og t-banen.

Hei! Tusen takk til deg som leser dette innlegget.
Jeune.no får ikke pressestøtte (enda?) og denne siden drives derfor på frivillig basis.

Du kan støtte vårt arbeid ved å vippse det du vil til #665544

- Luqman Wadood, ansvarlig redaktør

Siste: